Sarbatori fericite!

The only reson is you...

Stiri

Ovi pregateste un festival international

Posted by Ella on October 30, 2012 at 12:50 PM

Reintors in orasul natal, Botosani, pentru cateva zile, Ovi a declarat faptul ca unul dintre scopurile scurtei vizite este acela de a negocia cu presedintele Consiliului Judetean Botosani organizarea unui festival international chiar in acest oras.

Ovi isi propune sa aduca cat mai multi artisti norvegieni, ideea fiind bazata pe un parteneriat norvegiano-roman: „E vorba, pe scurt, de un proiect norvegiano-român pe care vreau să îl implementez la Botoşani, într-o formă mai deosebita, şi să fie într-o oarecare măsură umanitar, un festival cultural România – Norvegia. Planul este să realizam un eveniment de mare amploare, care să se întindă, eventual, pe durata a două - trei zile. De aceea, astăzi am avut o primă discuţie cu Consiliul Judeţean Botoşani, pentru care am venit special în oraşul meu drag”.

În vederea organizării festivalului, cântăreţul l-a contactat pe directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), care l-a sprijinit în cariera muzicală încă de când era copil. „Ar fi prima oară când s-ar face un festival internaţional şi cred că ar fi de mare anvergură, pentru că aşa cum la Brăila exista deja, cred că şi botoşănenii merită acest lucru”, a afirmat Ion Ilie, directorul CJCPCT.

Festivalul propriu-zis ar urma să cuprindă şi o secţiune de concurs jurizată de muzicieni din ambele ţări. Totodată, s-au gândit deja şi două posibile locaţii care să găzduiască manifestarea: în aer liber, în Centrul Istoric, sau acoperit, la Sala Polivalentă.


Ovi nu a venit singur, ci însoţit de Tom Andreassen, un militant umanitar în România de foarte mulţi ani, care ne-a vizitat ţara de foarte multe ori. Norvegianul este cetăţean de onoare al municipiului Iaşi şi conduce o fundaţie, Hand to Hand, care se ocupă de copiii din orfelinatele din tara noastră.


Sursa: botosaneanul.ro

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments