Sarbatori fericite!

The only reson is you...

Ovi

     

 

Profil:

Data si locul nasterii: 23 august 1974, Botosani

Studii: Scoala populara de arte din Botosani

 

La varsta de 18 ani a plecat de pe meleaguri botosanene in cautarea succesului. A plecat sperand ca talentul sau va fi descoperit de iubitorii de muzica buna.

A reusit. Datorita perseverentei, daruirii si vocii sale incomparabile, si-a implinit cel mai mare vis.

Acum, la 37 de ani, se poate lauda cu o cariera de mare clasa.

 

Ovi este acum un artist de talie internationala. Pentru ca I-a placut muzica de mic, parintii l-au inscris la cursuri de specialitate. Primul premiu castigat a fost in 1988, pe vremea cand avea 14 ani, la concursul de muzica “Florile dragostei”. Dupa ce a absolvit Scoala Populara de Arte si Liceul de Arta “Stefan Luchian” din Botosani, a facut parte din diverse formatii alaturi de care a sustinut nenumarate concerte in tara si strainatate.

                                                                                             

                                           

            


                       

In anii ‘90 a inregistrat un demo impreuna cu un prieten, cu care a pornit apoi in urmarirea marelui vis.

Prima oprire a fost Germania. Din pacate, turneul n-a fost unul tocmai fericit. Au incercat sa treaca granita ilegal si au fost prinsi. Din fericire, au petrecut doar cateva ore in inchisoare.

Inapoi in Romania, Ovi a inceput sa cante intr-o formatie cu muzicieni profesionisti, printre care si compozitorul Virgil Popescu. Dupa ce a implinit 18 ani, au plecat cu trupa in turnee prin Tokyo, Japonia, unde au stat un an.

Dupa un an de cantat in Japonia, trupa s-a dizolvat, iar Ovi a primit o oferta de a canta in Norvegia. Amandoi profesorii de canto si cativa alti prieteni muzicieni erau deja stabiliti in Norvegia, asa ca Ovi a fost primit ca acasa. Si-a facut prieteni noi, a descoperit iubirea si de atunci a devenit norvegian.

De-a lungul anilor a mai avut cateva mici proiecte muzicale. De exemplu, a pus bazele proiectului Nanu Disco in Groenlanda, impreuna cu producatorul danez Morten Starman Stjernholm. Acesta a fost primul album dance, un real succes in Groenlanda.

                                                   

          

                           

        

                  

                           

In Norvegia, a continuat sa cante la pian prin diferite spatii, in fata publicului. Putea sa ofere sute de reprezentatii live, pentru ca intotdeauna i-a placut contactul direct cu publicul. Facand asta, a inceput sa se familiarizeze cu spectatorii in timp ce canta, abordand aceeasi metoda pe care idolul sau, Billy Joel, a folosit-o ani de zile atunci cand calatorea si canta in baruri sub numele de Bill Martin. Billy Joel a fost si inca este o inspiratie pentru Ovi, lucru care se poate regasi in muzica si interpretarea lui.

In ciuda experientelor si aventurilor, Ovidiu descrie ultimii ani ca fiind cei mai importanti din cariera sa. In 2006 s-a inscris in competitia Eurovision cu piesa The Better Side Of Me, aceeasi cu care a reprezentat Norvegia la Concursul International Cerbul de Aur, de la Brasov.

In primavara lui 2006, impreuna cu managerul sau de la Mentor Promotion AS, a mers la Los Angeles cu intentia de a inregistra ultimul album.

Cu aceasta ocazie, a lucrat cu faimosul producator Preston Glass, cel care s-a ocupat de Whitney Houston si Natalie Cole. Din pacate, promisiunile incalcate si neintelegerile cu casa producatoare au dus la anularea proiectului din Hollywood.

       
                             

             

 

Inapoi in Norvegia, Ovi a reluat legatura cu Simen M. Eriksrud, producatorul piesei cu care Ovi a reusit sa ajunga in finala Eurovisionului din 2009.

Dupa doi ani de asteptare, albumul sau de debut “The Better Side of Me” a fost lansat pe 2 februarie 2009 si s-a bucurat de un mare succes in Pen. Scandinavica.

Anul 2009 s-a dovedit a fi unul cu noroc deoarece in luna septembrie, la Cerbul de Aur de la Brasov, a cucerit Cerbul de Bronz si Premiul de Popularitate. La acelasi festival a cunoscut-o si pe Paula Seling, una dintre cele mai bune artiste din Romania, careia i-a propus o colaborare pentru un nou album. Asa a aparut piesa “Playing with fire”.

In luna martie a anului 2010, cei doi artisti au participat la Selectia Nationala Eurovizion din Romania. Doua voci exceptionale, un pian dublu si nici pic de emotie.

Vocile celor doi au rasunat puternic in arena Circului Globus reusind sa stranga cele mai multe voturi din partea publicului. Juriul a fost de aceeasi parere, iar la finalul serii piesa “Playing with fire” interpretata de Paula Seling si Ovi a fost desemnata sa ne reprezinte LA OSLO, IN NORVEGIA.

Au urmat ore intregi de munca, nopti nedormite, dar si mii de aplauze si felicitari.

Fenomenul Eurovision i-a transformat pe cei doi in adevarate staruri.

Succesul lor s-a vazut si in semifinala si finala de la Telenor Arena cand publicul a considerat una dintre cele mai bune. Au primit premiul I pt cea mai buna melodie de la ESC din partea tarilor neparticipante, Paula a ocupat locul I la Eurovision’s Next Top Female Model, iar Ovi locul IV la Eurovision’s Next Top Male Model.

Au urmat muuulte concerte, premii si fani.

Cu siguranta vom mai auzi multe despre Ovi de azi innainte, iar talentul, pasiunea pentru muzica si daruirea vor fascina in continuare cat mai multe persoane.

 

                  

 

                      

Ce-i place:

Îi place să gătească, iar specialitatea lui este ciorba din coadă de vacă. Dacă nu ar fi intrat în industria muzicală, Ovi şi-ar fi dorit să fie pilot de aviaţie civilă.

Ce nu-i place:

Detestă sistemul de promovare al artiştilor din România, care de multe ori funcţionează după alte criterii, ţinând cont de alte „calităţi“ şi nu de ceea ce ar trebui să conteze, şi anume talentul.

                                        

                                  

 

 

                              

 

Members Area

 

Pentru concerte: Fundatia Culturala Phoenix: Paul Nanca

Tel. 021/312.13.11 , 031/105.13.83, 0722.251.083

E-mail: [email protected]

www.phoenix.ro


APARITII


Official page